Det finns mängder av små uppgifter som behöver utföras under lägret. Allt ifrån att hissa flaggan på morgonen till att vara förebedjare. Inom värdgruppen har vi funderat på om inte frivilliga deltagare på lägret skulle kunna vara med och bidra – för att öka delaktigheten på lägret och för att ta vara på de erfarenheter och den fantasi som finns bland deltagarna. När ni anmäler er så kommer ni därför att få möjlighet att fylla i vilken uppgift som passar er.

Använd fältet där du kan fylla i ”uppgift på lägret” i anmälningsformuläret och skriv in vad du vill göra.

Exempel på uppgifter:

Flagghissning/halning

Det handlar om att hissa flaggan på morgonen och se till att den tas ner på kvällen.

Kvällsfikat

Hjälpa till med kvällsfikat. Ställa fram, ta bort och sedan diska. Fikat är förberett i förväg och disken som blir efteråt är inte så stor.

Fokusgruppledare

Leda antingen en fokusgrupp om ”Bön” eller ”Samtal” som vi kommer att ha under förmiddagarna efter morgonens bibelstudie.

FörebedjareDet behövs förbön för små som stora saker både före under och efter lägret. Här behövs många människors förbön. Som förebedjare kommer man få en eller ett par konkreta förbönsämnen att be för.
KioskansvarUnder lägret finns det en liten kiosk som säljer glass under en timma på eftermiddagarna. På lördagen utökas utbudet till att också omfatta godis. Ansvaret innebär att du håller ordning på kassan och ser till att det finns försäljare (barnen brukar vara mer än villiga till detta) och vid behov hjälpa dem.
Fritidsaktivitets-
ledare
Fritidsaktivitetsledare ordnar t ex. en fotbollsmatch/tunering på gräsmattan, ett gympapass, en kubbtunering, eller något annat som flera kan delta i under fritiden på eftermiddagen någon av dagarna.
TipsrundaGör en tipsrunda som deltagarna kan gå under fritiden.
MorgonbönLed en kort morgonbön vid flaggstången efter det att flaggan hissats vid någon av morgnarna på lägret.
VittnesbördFörbered ett vittnetsbörd om vad Gud har gjort för dig att ges i samband med en kvällssamling.
MeditationsrundaGör en meditationsrunda som komplement till tipsrundan.
KanoterSe till att kanoterna och båtarna blir upplåsta vid 11:00 och sedan låsta vid 19:30. Se också till att förrådet där flytvästarna finns öppnas och stängs.
KyrkskjutsOrganisera transporterna till söndagens gudstjänst i Christine kyrka för dem som saknar eget fordon eller vill samåka med någon.
Skjutsa deltagareEn del av deltagarna behöver hämtas vid, eller skjutsas till, stationen i Alingsås eller busshållplatsen. Bra om det finns några som kan finnas till hands för detta.
MotionsledareTa med ett gäng på löpning, håll i ett gympapass eller varför inte lära ut hur man går stavgång på morgonen före frukost.
VälkomnareDen som har varit på lägret många gånger kan ha som speciell uppgift att zooma in nya deltagare och få dem att känna sig välkomna och omhändertagna enligt deras önskan.
MusikerVi behöver någon som kan ackompanjera sången vid morgonbönen och vid seminarium. Det finns också plats för fler musiker vid övriga samlingar.
LjudteknikerVi har för avsikt att spela in förmiddagens bibelstudier och kvällsföredragen. Här finns det plats för en eller flera som kan tänka sig att sköta inspelningsutrustning.
KorvgrillareÄr du en fena på att grilla korv? Det behövs några stycken krovgrillare till lördagens korvgrillning på stranden.
BildteknikerTexten psalmer och sånger som sjungs vid samlingar kommer visar på bildskärm. Det behövs någon som sköter datorn för presentationen av texterna.
Personlig
förebedjare
På lovsångsgudstjänsten kommer det erbjudas personlig förbön. Det behövs flera erfarna förebedjare som kan betjäna med personlig förbön under lovsångsgudstjänsten.
KlockringareFöre samlingar i kapellet behövs det någon som ringer i klockan som påminnelse om att nu börjar samlingen.