Fritid på eftermiddagar

På eftermiddagarna är det fritid på Credos Hjälmaredsläger. Då öppnar sig ett brett spektrum av möjligheter att ha trevligt tillsammans. Hjälmared ligger alldeles intill sjön Färgen och gården har en egen badplats med både grunt vatten och brygga med trampolin, så det finns badmöjligheter för alla åldrar.

I sjön kan man också paddla kanot. Flytvästar finns att låna för både vuxna och barn. Under eftermiddagarna brukar det serveras kaffe och kaka som man kan avnjuta i solen i gott sällskap av andra lägerdeltagare.

Motion och träning

Om man vill vara lite mer aktiv på fritiden så kan man t.ex springa eller promenera runt sjön. Det finns en fin liten stig som löper runt hela sjön, ca 4 km. Andra idrottsmöjligheter är att spela fotboll på någon av de stora gräsmattorna eller volleyboll på den sandiga beachvolleyplanen, inte långt från badplatsen. Skulle det mot förmodan regna så finns det en stor och fin idrottshall för den som önskar.

För den morgonpigge finns det som regel möjlighet att välja mellan lite mer organiserad löpning runt sjön eller en instruktörsledd Jesus-gympa till gospelmusik i idrottshallen.